A túrót robotgép segítségével krémes állagúra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a cukrot és a vaníliás cukrot.
Egy külön tálban összekeverjük a kétféle lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával, majd összedolgozzuk a túrós masszával.
A marcipánt mikróban egy kicsit megolvasztjuk, és mogyorónyi gombócokat formázunk belőlük. Ha ezek megvannak, egyesével mártogassuk bele a Bailey's - be egy pár másodpercig, hogy jól megszívja magát a krémlikőrrel.
Egy diónyi túrómasszát szétlapítunk a kezünkben, beletesszük a közepébe a marcipán golyót, majd gombóccá formázzuk. Forró olajban, szinte folyamatos keverés/forgatás mellett aranybarnára sütjük őket, és már tálalhatjuk is. Friss, ropogós, édes .... hmmm. :)
Tálalás
Porcukorral és tejföllel tálaljuk, de gyümölcslekvárral is tökéletes párosítás lehet.
TÁMOGATÓ: Bailey's
GASZTROTIPP
A marcipánt mártogassuk bele a Baileys - be, így sokkal intenzívebb aromát ad a túrógombócoknak.