A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük. A sós földimogyorót durvára aprítjuk és összekeverjük a mogyoróvajjal. A krémhez óvatosan hozzáforgatjuk a tejszínhabot, majd pihenni hagyjuk.
KARAMELL ÖNTET
A 150 g cukrot közepes lángon, folyamatos keverés mellett felolvasztunk, amikor már kezd sziruposodni, hozzáadjuk a vajat majd egy picit később a tejszínt.
CSOKOLÁDÉ BEVONAT
Vízgőz felett megolvasztjuk a tejcsokoládét. Egy 30 x 20 cm -es tepsit sütőpapírral kibélelünk és az olvasztott csokoládé felét elegyengetjük a tepsi alján, 10 percre mélyhűtőbe tesszük.
RÉTEGEZÉS
A megdermedt csokoládéra óvatosan rátesszük a sós-mogyorós krémet, majd a folyós de nem forró karamellt, és a megmaradt olvasztott csokoládét.
Tálalás
Ízlés szerint mogyoró darabokkal díszíthetjük és mehet vissza a mélyhűtőbe 1 éjszakára. Szeletelve tálaljuk.
GASZTROTIPP
Használj a karamellbe egy kis sót, hogy megédesítsd vele.
Az eredmény szenzációs. ;)