A mézet felolvasszuk, majd elkeverjük a porcukorral, a zsírral és a tojásokkal.
A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a fahéjat, a szegfűszeget, a gyömbért és a szódabikarbónát.
Összekeverjük a mézes masszával és összegyúrjuk. Az aszalt szilvát kisebb darabokra vágjuk.
A tésztából diónyi golyókat formázunk, úgy, hogy a közepébe egy aszalt szilva darabot teszünk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk őket kicsit távolabb egymástól.
190 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 percig sütjük.
A tojásfehérjét felverjük, majd kis adagonként hozzákeverjük a porcukrot. Figyeljünk arra, hogy ne kemény habot készítsünk, hanem inkább folyékony mázat.
A kisült puszedliket még langyosan megmártjuk a masszában.
Tálalás
Megvárjuk még megszáradnak és utána fogyaszthatjuk is.
Ha tetszett ez a szuper recept, próbáljátok ki aDIÓS-ALMÁS SERTÉSSZŰZreceptemet isés kövessetek a facebook, instagram oldalamon és a youtube csatornámon, hogy mindig értesüljetek a legfrissebb receptjeimről! ;)