A hagymát és a fokhagymát az olívaolajon üvegesre pároljuk. Az édesburgonyát héjában megsütjük, majd meghámozzuk és a ’’húsát’’ a túróhoz keverjük.
A túrót egy tálba tesszük, majd villával alaposan áttörjük. Hozzáadjuk a zabkorpát, és a tojást. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt parmezánt, oregánót, majd alaposan összedolgozzuk.
Egy tepsit kibélelünk egy sütőpapírral, vékonyan megkenjük olívaolajjal, majd ráegyengetjük a tésztát.
Előmelegített 180 C fokos sütőben 15 perc alatt elősütjük.
Amíg sül a tészta, felszeleteljük a sonkát és a spárgát.
Az elősütött tésztát megkenjük paradicsomszósszal, rátesszük a prosciutto, és ráütjük a 3 db tojást.
Visszatesszük a sütőbe, majd kb. 25 perc alatt készre sütjük.
A készre sült pizzát megszórjuk a zöldborsóval és a spenóttal.
Ha tetszett ez a szuper recept, próbáljátok ki az ŐSZI EGÉSZSÉGES PIZZÁTés kövessetek a facebook, instagram oldalamon és a youtube csatornámon, hogy mindig értesüljetek a legfrissebb receptjeimről! ;)