Sült csirkeszárnyak
1. A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk, a szárnyvégeket levágjuk.
2. Bedörzsöljük a sóval, a borssal, a fűszer keveréket az olajjal elkeverjük és ráöntjük a csirkeszárnyakra.
3. Hagyjuk 1 órát pácolódni.
4. Tepsibe feldaraboljuk a hagymákat, ráfektetjük a csirkeszárnyakat, rátépkedjük a rozmaringot, és 170˙C-os sütőben 50-60 perc alatt megsütjük.
Főzelék
1. A vöröshagymát felkockázzuk, majd az olajon üvegesre pirítjuk.
2. Hozzáadjuk a legyalult cukkinit, sózzuk, borsozzuk, és puhára főzzük.
3. A tejfölt, a tejszínnel, és a liszttel csomómentesre kikeverjük, és a megfőtt cukkinire öntjük.
4. Összeforraljuk, végül hozzáadjuk a cukrot, és a kaprot.
Ki ne szeretné az olaszok nagyra nőtt, cső alakú tésztáját?! ....pláne, ha nyakon öntjük besamel mártással és megszórjuk sok-sok dióval. Elég jól hangzik, ugye??