A hal filé mindkét oldalát olajon hirtelen megsütjük, majd sózzuk, borsozzuk és félre tesszük.
Addig elkészítjük hozzá a gomba pépet, ehhez a hagymát apróra vágjuk, a gombát szintén nagyon apróra (érdemes apró késes aprítóval dolgozni), majd a kakukkfűvel, sóval, borssal ledinszteljük egészen pépes állagúra.
Turmix gépben elkészítjük a spenótos palacsintát: az egy tojást felverjük, majd hozzátesszük a tejet, a lisztet, és a baby spenótot, és egy pici sót. Ezután kisütjük, 2-3 db lesz belőle.
Ezután elkészítjük a baby spenót másik felét, egy pici olajon sóval, borssal, és fokhagymával megfonnyasztjuk.
Összerakjuk a ponty wellingtont: a már megsütött halat hosszában félbe vágjuk, majd egyenletesen elosztjuk rajta a megfonnyasztott fokhagymás spenótot, és ráhelyezzük a filének a másik felét. Ezután a spenótos palacsintával körbe vonjuk alul-felül, ez azért kell, mert felszívja a nedvességet, és így nem fogja eláztatni a leveles tésztát. Ezt a palacsintát vesszük körbe a gomba péppel, amit egyenletesen elkenünk rajta.
A bevont hal filét átemeljük a kiterített leveles tésztára, majd becsomagoljuk úgy, hogy a két végét jól lezárjuk, lenyomkodjuk.
A maradék leveles tésztából berácsozhatjuk, vagy díszíthetjük vele a tetejét.
Megkenjük tojással, és 200 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.