A liszteket (gluténmentes zabpehelyliszt, hajdinaliszt, rizsliszt) átszitálva egy tálba rakjuk, ezzel is lazítva a leendő tésztánkat. Ezután rakjunk bele egy tk. sót és keverjük össze a száraz alapanyagokat. Adjunk hozzá még 5g instant porélesztőt és egy mokkás kanál cukrot.
1dl langyos vízbe 1 evőkanál útifűmaghéjat teszünk, összekeverjük és kb. 2 percig hagyjuk állni, hogy megszívja magát. Az elkészült kocsonyás útifűmaghéjunkat ráöntjük a száraz alapanyagainkra.
Jöhet 50g olvasztott laktózmentes vaj és 1 e.k. laktózmentes joghurt. A végén adjunk még hozzá egy evőkanál friss citromlevet és 50ml vizet.
Egy kanál segítségével forgassuk össze a masszánkat, majd gyúrjuk egybe a tésztánkat, ha van dagasztó gépünk használhatjuk azt, ha nincs kézzel is tökéletes. A lényeg, hogy egy laza állagú picit ragacsos tésztát kapjunk, ami a kelés során szépen formálhatóvá levegőssé válik.
Pihentessük a tésztánkat körülbelül fél óráig, majd nyújtsuk ki és 8 cikkre vágjuk fel. A kapott háromszögeket a tetejüknél fogva tekerjük fel ezzel kiflit formálva.
A formált kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és sütés előtt még 10 percet pihentetjük. Időközben előmelegítjük a sütőt.
180°C -on süssük 40 percig,majd vegyük ki és olívaolajjal kenjük meg a tetejét. Ezután tegyük vissza még 5 percre.
Megjegyzés: a tészta összekeverésénél nem gond, ha kicsit lágyabb a tészta, ez a pihentetés alatt még szilárdul.