Tészta koszorú2csomag Leveles tészta 1csomag Baby spenót 1gerezd Fokhagyma 10dkg Sajt 2dkg Vaj 1ek Liszt 2dl Tej 1csipet Só 1csipet Bors 1kk Szezámmag 5g Parmezán reszelve 1db Tojás
ELKÉSZÍTÉS
A leveles tésztából az egyiket kiterítjük
A spenótos besamel mártáshoz a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és kicsit kevergetjük amíg színt kap, majd felöntjük a tejjel. Sózzuk, borsozzuk és addig főzzük lassú tűzön, amíg egy sűrű mártást kapunk.
A mártásba belereszeljük a fokhagymát, hozzákeverjük a baby spenótot.
A masszát egyenlően eloszlatjuk a kiterített leveles tésztán, megszórjuk reszelt sajttal, majd a leveles tészta másik részét ráterítjük, és egy kicsit rányomkodjuk.
Derelye vagy egy éles kés segítségével vékony csíkokra szeleteljük.
A csíkokat megkenjük a felvert tojással, és az egyik megszórjuk szezámmaggal, a másikat pedig parmezán sajttal.
A csíkok két szélét elkezdjük csavarni, egyiket az egyik, másikat a másik irányba. Koszorú alakot formálunk belőle, és a végét összecsippentjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 200 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük.
Ha tetszett ez a szuper recept, próbáljátok ki a SAJTOS-SONKÁS BATYUTés kövessetek a facebook, instagram oldalamon és a youtube csatornámon, hogy mindig értesüljetek a legfrissebb receptjeimről! ;)