Tészta1csipet Só 10dkg Vaj 3dl Tej 1dl Olaj 50dkg Liszt 5dkg Cukor 1db Tojás (kenéshez) 3dkg Élesztő 2db Tojássárgája
Töltelék1üveg Lekvár/dzsem (sűrű)
ELKÉSZÍTÉS
Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl langyos tejben a cukorral.
A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a sót, a tojássárgáját, a langyos tejet és a felfuttatott élesztőt.
Amikor simává gyúrtuk, hozzáadjuk az olajat és 5-6 percig dagasztjuk, majd lefedve langyos helyen 1 órát kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára tesszük és 0,5 cm vékonyságúra nyújtjuk. Felszeleteljük négyzetekre (10x10cm) és a közepükre helyezzük a lekvárt.
Feltekerjük úgy hogy a négyzet széleit is befelé hajtjuk.
Belerakjuk egy kivajazott tepsibe kis hézaggal egymástól, mert összesülnek.
Megkenjük a tetejét tojással és 15-20 percig letakarva pihentetjük.
180˙C-os sütőbe 35-40 percig sütjük.
Ha tetszett ez a szuper recept, próbáljátok ki a MÁLNÁS PISZTÁCIÁS FATÖRZSETés kövessetek a facebook, instagram oldalamon és a youtube csatornámon, hogy mindig értesüljetek a legfrissebb receptjeimről! ;)