A Parasztreggelihez5db tojás 2db közepes burgonya 1db kisebb kápiapaprika 1db kisebb paradicsom 10dkg kolbász 2szál újhagyma
ELKÉSZÍTÉS
A kolbászt felkarikázzuk, a hagymát vékony karikákra vágjuk, a paprikát és a paradicsomot apró kockára vágjuk.
A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és enyhén sós vízben majdnem teljesen puhára főzzük.
Egy nagy serpenyőben kiolvasztjuk a kolbász zsírját, majd szűrőlapáttal eltávolítjuk a zsírból.
A visszamaradt zsírba tesszük a leszűrt, főtt krumplit, és kevergetve pirosra pirítjuk. Közben hozzáadjuk a hagymát, az utolsó pár percben pedig a paprikát is és a paradicsomot is. Sózzuk, borsozzuk.
A végén hozzáadjuk a kolbászt, majd leöntjük a felvert tojásokkal. Nem keverjük el, csak finoman eloszlatjuk az alapanyagokat, hogy egyenletes legyen.
Lefedjük, és kis lángon addig főzzük, míg a tojás teteje megszilárdul, de kissé fényes marad.