A felforrósított (nagyjából: 190 fok) napraforgó olajban süssük ki a vékony csíkokra vágott wontonokat. 20-30mp alatt aranybarnára sülnek. Vegyük ki őket óvatosan az olajból, és papírtörlőre helyezve, várjuk meg, míg az összes felesleges olaj lecsöpög róluk.
A garnélarákot, ha szükséges, megtisztítjuk, majd felforrósított serpenyőben kis olívaolajon, chilivel és fokhagymával pár perc alatt készre pirítjuk.
A római salátát leveleire szedjük, átöblítjük vízzel, és leitatjuk róla a nedvességet papírtörlővel. A leveleket hegyüktől szárukig, azaz fentről lefelé csíkokra vágjuk, vagy összetépkedjük. Hasonlóan járunk el a vízispenót leveleivel is.
A dresszinghez minden elemet a mixerbe dobunk és krémesre aprítunk, hogy egy selymes salátaszószt kapjunk. Nekem most elég volt fél deci víz, de mehet több, ha úgy érzitek, hogy túl sűrű még a dresszing.
Egy-egy serpenyőben megpirítjuk a mogyorót és a szezámmagot is.
Egy nagyobb tálban összekeverjük a salátaleveleket a pirított magokkal és a karikára vágott újhagymával és a korianderlevelekkel. Hozzáadjuk a garnélarákot és a dresszinget. Óvatosan összekeverjük. Legvégén a pirított wontont tesszük rá, igyekezve, hogy a csíkok ne törjenek szét.
Ha tetszett ez a szuper recept, próbáljátok ki aGARNÉLÁS-SPENÓTOS TÉSZTÁTés kövessetek a facebook, instagram oldalamon és a youtube csatornámon, hogy mindig értesüljetek a legfrissebb receptjeimről! ;)
GASZTROTIPP
Készíthetünk hozzá krutont is, ami szintén szuper ropogós tud lenni hozzá.