Hókifli25dkg Liszt 10dkg Vaj 10dkg Sertészsír 10dkg Darált dió 15dkg Porcukor 1tk Tejföl 1csipet Só
EGYÉNI HOZZÁVALÓK
Ízlés szerint
Vanília őrlemény
Porcukor
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet elkeverjük a porcukorral és átszitáljuk, majd hozzákeverjük a darált diót.
Mehet bele egy csipet só, a kockára vágott hideg vaj, a zsír és a tejföl. Ezután összemorzsoljuk a száraz hozzávalókat a nedvessel és tésztát gyúrunk belőle.
A tésztát folpackba tekerjük és fél órára hűtőbe tesszük pihenni.
A hideg tésztát kicsomagoljuk és egyenlő méretű kis kifliket formázunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Figyeljünk rá, nehogy kiszáradjanak a kis sütijeink.
A vanília őrleményt és a porcukrot összekeverjük és még melegen a kifliket megforgatjuk benne.